tirsdag 1. januar 2013

Anmeldelser av "Nyhetsvurderinger"

Den ferske forskningsrapporten og læreboka om nyheter som jeg sammen med fire andre lærere i Volda gav ut sist høst er nå blitt anmeldt flere steder.

"Grundig, systematisk og solid" skriver anmelderen i Forskerforum, som synes "det er gøy å fly som en flue gjennom redaksjonene". Men anmelder Ragnhild Fjellro savner også noe:  http://www.forskerforum.no/wip4/hver-forsker-er-en-oey/d.epl?id=2052082

I en fyldig anmeldelse i Norsk Medietidsskrift blir det også fremhevet at leseren virkelig kommer på innsiden av de fem redaksjonene som er med i prosjektet. Det induktive metodiske opplegget fremstår ifølge anmelder Andreas Ytterstad som overbevisende. Han mener imidlertid at boka i noen grad har en "konstruktivistisk slagside", altså at perspektivet i for stor grad er rettet mot "grepene"  som tas i redaksjonene og konstruksjonen av saker, og for lite mot det referensielle forholdet til virkeligheten der ute. 
http://www.idunn.no/ts/nmt/2012/04/svein_brurs_red_nyhetsvurderinger_p_innsiden_av_fem_

Og i en liten omtale i Aftenposten skriver redaktør Knut Olav Åmås at "alle de som debatterer aviser og TV" bør lese boka Nyhetsvurderinger for å få bedre bakgrunn for egne meninger. (Ikke på nett)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar